Home › Blog

Groeien met aanbevelingen

Van trekken en sleuren naar moeiteloos groeien?

Je zet elke dag je beste beentje voor, je hebt een mooi bedrijf en een mooie website. Dan komen de klanten die bij jou horen toch vanzelf? Er zijn inderdaad bedrijven en organisaties waar deze vlieger voor opgaat. Bedrijven die keer op keer zo’n goede prestatie leveren dat iedereen erover praat. Hun product of dienst verspreidt zich als het ware als een positieve epidemie.

Mocht dat voor jou nog niet van toepassing zijn dan deel ik graag hun belangrijkste geheim: succesvolle bedrijven focussen op wat werkt en gewaardeerd wordt, in plaats van op zaken die niet werken! Dat lijkt logisch, maar in de praktijk laten wij ons vaak leiden door de zaken die niet gaan zoals we willen. Bij een klacht komen we vaak direct in actie. Wordt er een compliment gegeven dan reageren we daar doorgaans niet op. En dat is jammer, want van dingen die goed gaan kunnen wij enorm veel leren. Daar ligt namelijk de kracht van de organisatie!

Creëer jouw eigen epidemie!

Aanbevelingen worden vaak als een vanzelfsprekendheid gezien, maar ook als iets waar je als ondernemer geen invloed op uit kunt oefenen. Het tegendeel is echter waar! Als je weet wat het is dat mensen zo enthousiast maakt over jouw product of dienst, dan kun je daar bewust een aantal strategieën op inzetten en jouw eigen epidemie veroorzaken.

Om een epidemie rondom jouw merk te kunnen starten is goede klantenkennis heel belangrijk. Daarbij zijn de onderstaande 3 zaken essentieel. Zou jij hier een antwoord op kunnen geven voor jouw bedrijf?

1. Enthousiasme: waar zijn mensen precies enthousiast over?
2. Delen: hoe en waar delen mensen hun enthousiasme?
3. Invloed: wordt er geluisterd, wordt het advies en enthousiasme opgevolgd?

Stel je voor dat jij precies weet wie jouw promoters zijn, wie er over jou praten en wat ze zeggen. Stel je voor dat je dit enthousiasme kunt vergroten en je promoters kunt activeren om nog vaker hun enthousiasme te delen. Dit kan ervoor zorgen dat jouw klanten de verkoop grotendeels van jou overnemen. Jij kunt je daarbij maximaal focussen op waar je goed in bent en hoeft haast geen kosten te maken voor marketing acties.

Aan de slag! 
Om aanbevelingen voor jou te laten werken hebben wij een aantal krachtige  hulpmiddelen ontwikkeld die direct inzicht geven in hoe je kunt gaan groeien met aanbevelingen. Onze focus ligt daarbij op het overdragen van kennis, zodat je jouw succes keer op keer kunt herhalen.

Start vandaag nog met een aanpak die echt werkt! Leer jouw promotors kennen, weet wat ze beweegt en ontwerp met onze hulpmiddelen jouw eigen activatieprogramma. Eerst meer weten? Bel of mail om vrijblijvend kennis te maken of voor een gratis quick scan over promoter activatie. 

Gratis E-Book

Aanbevelingsgedrag stimuleren? Download gratis ons inspiratie E-Book over Promoter Activatie

Waardevol Ondernemen B.V.
info@waardevol-ondernemen.nl
T: 0852103909
Postadres
Postbus 71
5740 AB Beek en Donk
KvK: 62779583
BTW: 1172.06.003.B.01
Algemene Voorwaarden