Home › Blog

Enthousiasme als wichelroede voor succes!

Focus op wat al werkt…….

Een trainer zette jaren geleden een stip op een blanco papier en zei tegen ons: ‘Kijk, dit is wat de meeste mensen doen, we focussen op die stip, op wat beter kan en niet op al het witte erom heen, op alles wat nu al goed gaat’. Dat beeld van die ene stip op een groot wit vel papier is mij altijd bij gebleven.

Van jongs af aan wordt ons vaak geleerd om te focussen op wat beter kan. Dingen die al goed gaan hoeven geen aandacht, die gaan immers al goed. De winst, zo wordt vaak gedacht,  zit in het beter worden in datgene wat we niet goed beheersen.

Enthousiasme als wiggelroede

Echter, het is juist datgene wat goed gaat, waar mensen enthousiast over zijn, wat mensen drijft en wat voor moeiteloos succes zorgt. Focus daarom op de dingen die wèl goed gaan, die gewaardeerd worden. Ontdek waarom deze dingen nu al zo goed gaan. Word je bewust van je eigen bekwaamheid en pas je talenten en vaardigheden zoveel mogelijk toe. Als je enthousiasme ervaart dan weet je dat je op het goede pad zit. Enthousiasme dus als wiggelroede voor succes!

Maximaal leren van je loyale klanten

Primair gaat het bij enthousiasme management altijd om authentieke interesse van klanten of fans in jouw merk of dienstverlening. Sta jezelf daarom toe om goed te luisteren naar wat nu al BEWEZEN goed gaat. Ga dus niet op zoek naar iets nieuws wat je nog moet bedenken en testen, maar begin eens met te onderzoeken wat klanten en medewerkers op dit moment al echt waarderen en breng die zaken verder tot bloei.

Door de kracht en flow van enthousiasme in te zetten, zie je dat klanten het gevoel krijgen echt gehoord te worden. Medewerkers voelen zich meer gewaardeerd en weten waar ze zich voor inzetten. Uiteindelijk betekent dat meer duurzame inkomsten voor de organisatie. Duurzaam, omdat de service tegemoet komt aan de intrinsieke waarden van klanten die vervolgens vanuit loyaliteit trouw blijven aan de organisatie.

Moeiteloos autonoom groeien!

Als experts in mond-tot-mond reclame ondersteunen wij ondernemers en organisaties graag bij het activeren van hun promotors. Of het nu klanten, leveranciers of partners zijn. Het gaat daarbij steeds om het bouwen en onderhouden van waardevolle relaties, gebaseerd op de passie en echte drijfveren van alle betrokkenen. En daar worden niet alleen onze klanten maar ook wij zelf blij en enthousiast van!

Promoter activatie is volgens ons dé manier waarop organisaties met marketing en communicatie kunnen omgaan – en op termijn zelfs moeten omgaan - om succesvol te worden en te blijven. 

We hebben diverse praktische tools en hulpmiddelen ontwikkeld waar wij ondernemers en organisaties mee ondersteunen, zoals onze Promotor Activatie Programma’s. Maar ook de training MKB Groeiversneller, waarin je in 1 dag een aantal krachtige systemen leert om moeiteloos te groeien.

Omdat enthousiasme management uitgaat van de passie en echte drijfveren van alle betrokkenen, maken we op deze manier de wereld ook een stukje mooier. En daar worden wij extra blij en enthousiast van!

Wij horen graag hoe jij op jouw eigen manier de wereld een stukje mooier wilt maken. Ook zijn we uiteraard benieuwd hoe jij denkt over promoters en de kracht van aanbevelingen.

Laat het ons weten in het commentaarveld onderaan deze pagina.

 

 

  

Gratis E-Book

Aanbevelingsgedrag stimuleren? Download gratis ons inspiratie E-Book over Promoter Activatie

Waardevol Ondernemen B.V.
info@waardevol-ondernemen.nl
T: 0852103909
Postadres
Postbus 71
5740 AB Beek en Donk
KvK: 62779583
BTW: 1172.06.003.B.01
Algemene Voorwaarden